Nieuwsbrief Meld je aan voor de nieuwsbrief Penoactueel. Klik hier
Personeel

Nieuws 3325 bekeken

Havenarbeiders naar stadhuis Rotterdam

Het Comité Solidaire Haven wil dat de gemeente en het UWV meewerken aan een plan om werkloze havenarbeiders in de haven te laten terugkeren.

Donderdag wonen havenarbeiders samen met het comité een commissievergadering bij die over de arbeidsmarktsituatie in de haven spreekt.
 
In een open brief aan de Rotterdamse wethouder Dominic Schrijer (Sociale Zaken) stelde Bert Voogt bovendien opnieuw mogelijke wantoestanden in de haven aan de kaak. In december deed Voogt dit ook al tijdens een commissievergadering. Het Comité Solidaire Haven meent dat werkgevers in de haven een asociaal personeelsbeleid voeren, waarbij oudere werknemers op straat zouden worden gezet en daarvoor in de plaats jongeren worden aangenomen op goedkope en tijdelijke contracten.

Een plan van gemeente, UWV en de belangenorganisatie moet uitkomst bieden. ,,Er zijn genoeg vacatures die door de werkloze havenarbeiders vervuld kunnen worden'', aldus Voogt in zijn brief. Uit onderzoek blijkt volgens hem dat in de sectoren techniek, haven en logistiek van de Rotterdamse haven tussen nu en 2013 jaarlijks ongeveer tweeduizend banen vrijkomen. Het UWV heeft al gezegd bereid te zijn mee te werken, aldus Voogt.

Redactie P&Oactueel

Of registreer je om te kunnen reageren.